Meer informatie

De laatste jaren is er veel discussie over vuurwerk in Nederland. Om ook de goede kant van vuurwerk aandacht te geven hebben we IkBenVoorVuurwerk.nl gestart. Hiermee willen wij Nederland, en de politiek laten zien dat het legale consumenten vuurwerk in Nederland niet de boosdoener is van de overlast en letsel.

Elk jaar horen we het weer in het nieuws: De kosten van schade aan objecten, het aantal slachtoffers en de overlast meldingen van vuurwerk. Waar de meeste mensen aan voorbij gaan, is dat het woord “Vuurwerk” wordt gebruikt waar dit duidelijk ‘’illegaal vuurwerk’’ had moeten zijn. Erg vervelend, want hiermee komt onze traditie in het gedrang!

Met legaal consumentenvuurwerk kan je samen met je vrienden en familie genieten. Legaal consumentenvuurwerk is veilig als het volgens de instructie, die zich op het vuurwerk of de verpakking ervan bevindt, wordt afgestoken. Legaal consumentenvuurwerk is te koop in de Nederlandse Vuurwerkwinkels. Met legaal consumentenvuurwerk, dat wordt afgestoken volgens de instructie, kan je geen ernstig letsel veroorzaken. Ook overlast zoals het opblazen van een verkeersbord of een bushokje is niet mogelijk met legaal consumentenvuurwerk dat volgens de instructie wordt afgestoken.

Al vroeg in November verschijnen klachten in de media over harde knallen. Aangezien consumentenvuurwerk pas de laatste dagen van december verkocht mag worden is hier dus weer sprake van “illegaal vuurwerk”.

Wij vinden het onbespreekbaar om legaal consumentenvuurwerk te verbieden of het gebruik ervan verder in te perken. Hierdoor zal de overlast van gevaarlijk illegaal vuurwerk nog groter worden, en nog minder te handhaven zijn. En zeg nou eerlijk, deze traditie is toch te mooi om verloren te laten gaan!?

Laat nu je stem horen! Teken de petitie:

Naam vermelden op website?


Ja Nee
De teller staat nu op: